Mount & Blade: Warband

Mount & Blade: Warband

Crusades and Jihads
KALE 2 Apr, 2019 @ 12:10pm
ver.(4.0) ÖNERİLERİ ve HATALARI
NOT: Bu bölümü elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(guncel degildir guncellenecek..)

ÖNERİLER

1) İlk giriş görevini yapıp & yapmamak opsiyonel olmalı. Mevcut hilesiz haliyle oyunda bu giriş görevini yapmak pek mümkün değil acilen el atılması gerekiyor.

2) Türkçe metinlerde çerçevenin dışına taşmalar oluyor bu da çok can sıkıcı bir hal..

3) Türkçe'ye çevrilmemiş metinler var İngilizce bilmeyenler için bu can sıkıcı oluyor.(Misalen: Yoldaşlar ile ilk karşılaşmamızda İngilizce metinler çıkıyor bazı yoldaşlarda.)

4) Tüm yoldaşlar için karakter ithal-ihraç özelliğinin getirilmesi lazım, bazı yoldaşlarda mümkün olmuyor..

5) Bir işe giriş bölümünde, bir eylem seç bölümünün en altında; "Maceracılıktan emekli ol" butonu geliyor bu da pek hoş olmuyor insan doğal olarak en alt butona basıyor. Onun yerine "Kamp menüsüne geri dön" butonu getirilirse daha iyi olur.

6) Gerçi Diplomacy Litdum4. özelliği ama söylemeden edemeyeceğim, bayrak oluşturma gibi bir özellik eklenirse güzel olur...

7) Selçuklu Devleti'nin askeri olduğumuzda 9 günlük sözleşmemiz olduğundan bahsediliyor amma velakin 9 günü baya bir aştıktan sonra sözleşme yenileme önerisi geliyor "9 günlüğüne yenile" seçeneği gerçekçi şekilde düzenlenirse iyi olur..

8) Han'a girdiğimizde illaki şarap mı ısmarlamamız lazım bunun yerine "ısmarlama butonu" koyulup, ardından gelen butonlara "herkese bugün boyunca benden şıra" veyahut "ayran" veya "mükellef bir sofra" gibi opsiyonlar oyndan ekstra bir zevk almamızı sağlayabilir...

9) Han'daki han sorumlusuna iş sorduğumuzda iş önerisi olarak "Han'ınmda belalı bir tip var onu temizle sana şu kadar dinar para" denebilir..

10) Lonca başkanına gittiğimizde şehir ve lordlarla ve diğer unsurlarla aramızı düzeltmemizi yakından etkileyecek şekilde; "avladığım etleri, ihtiyaç sahipleri için dağıtınız" butonu veyahut "hazırladığım -toplamda şu kadar edecek- dinar keselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırın" veya "erzakları ihtiyaç sahiplerine ulaştırın" şeklinde onur/nam/karakterlerle şehirlerle ilişkiler ilerleyebilir...

11) Lonca başkanından aynı şehirde sayı kısıtlaması olmaksızın, istediğimiz miktarda işletme alabilirsek bu bence bir tarz olur mod için.

12) Lonca Başkanlarının hangi şehrin başında olduğunu çoğu zaman unutuyoruz. Bunun için şöyle bir çözüm üretilebilir, Misalen; "Bağdat Şehri Lonca Başkanı" diye daha yakışıklı olur diye düşünüyorum...

13) Erzak tüccarlarında satılan "su"ların miktarı çok az oluyor ben askerlerime alkollü içki içtirmemek istiyorum ounun için erzak tüccarlarında "su"yun miktarını artırmak iyi olacaktır. Veyahut değişik içkiler de eklenebilir; "şıra", "ayran", "hoşaf" vb.. Neticesinde şuanda alkollü içki içtirmeden ordumuzun ihtiyacını karşılayamıyoruz..

14) Kayı Oymağı Erzakçısından aldığımız misalen "su" hemen ardından herhangi bir Kervansaray'ın Erzakçısına gittiğimizde aynı şekilde orada da alınmış gibi boş slotlar şeklinde gözüküyor. Her Kervansaray ve Kayı Oymağı Erzakçısının birbirinden bağımsız olması Mod'u daha zevkli hale getirebilir...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HATALAR

1) "Bir İşe Giriş" bölümünde, "Yük Arabası Oluştur" bölümünün ciddi manada iyileştirilmesi gerekiyor. Çünkü misalen bir şehrin dibinde yük arabası oluşturduğumuzda, arabayı göremiyoruz şehrin içinde kayboluyor. Veyahut yük arabasını bir yerde unuttuğumuzda kayboluyor gidiyor bunun düzeltilmesi gerekiyor(mod.-bug düzeltme butonuna bunun da eklenmesi lazım 4. seçenek olarak yük arabasını sıfırla diye)..

2) Herhangi bir şehrin han'ına girdiğinizde arka fon müziği çalıyor tamam ama onun yanında bir de gezgin saz şairi de başka bir müzik çalıyor, müzikler birbirine giriyor..
Last edited by KALE; 26 May, 2019 @ 5:19am
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Ernst 3 May, 2019 @ 12:35pm 
Diğer şeyleri okudum ve hak veriyorum, ama ilk öneriyi biraz dikkatsiz yapmışsınız galiba, çünkü ilk görev geçilebiliyor diye hatırlıyorum. Seçenek sunuyorlar en başta.
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Per page: 1530 50