Mount & Blade: Warband

Mount & Blade: Warband

Calradgyr
 This topic has been pinned, so it's probably important
buz  [developer] 26 Sep, 2020 @ 2:35am
Evlat 2 çıkacak mı?
evlat 2 için aklıma yeni bi senaryo geldi ve bu yüzden er ya da geç benim bu modu çıkarmam lazım. ama bannerlord modlama araçları daha çıkmadığı için warband için planlıyorum. altyapı olarak calradgyr modunun kodlarını kullanacağım için geriye sadece görevleri eklemesi kalıyor...

görüş ve önerileriniz buradan yazabilir veya aşağıdaki platformlardan son gelişmeleri takip edebilirsiniz. teşekkürler, saygılar =)
https://discord.gg/y3a2Btr
https://instagram.com/buzoyun
https://twitch.tv/buzoyun
Last edited by buz; 25 Dec, 2021 @ 5:41am
< >
Showing 1-12 of 12 comments
Fil 5 Oct, 2020 @ 11:57pm 
Oyuna yeni sesli etkileşimler eklenebilir (mesela handa sıradan veya kıdemli birisiyle 'f ' tuşu ile etkileşime geçildiğinde insan sesi ve savaşlarda bazı komutlarda bizim veya askerlerimizin ses çıkarması), ayrıca ben kendi keyfimle takılabileceğim ve içinde çalışarak bir şeyler kazanabileceğim tuz madeni, köyde çiftçi veya başka mesleklerde vakit geçirmeyi seviyorum. Evlat modunda sıfırdan başlayıp güçlü bir asker haline gelmemiz birazcık bana hızlı geldi, yani Evlat 2' de bu sıfırdan oyuna başlama durumunda daha gerçekçi bir hikaye akışı yapılabilir. ( Evlat modunda hikayede bir handa başlamak ve halktan biri gibi olmak benim çok hoşuma gitti. Mesela şu tünel yapımındaki görevde bir yerden bir yere gidiyoruz işte o gayet güzel ama ondan sonraki görevlerde bu hikaye akışında tam bir kırılma yaşıyoruz bana sorarsanız.)
buz  [developer] 23 Oct, 2020 @ 10:43am 
Originally posted by Sakarya:
Oyuna yeni sesli etkileşimler eklenebilir (mesela handa sıradan veya kıdemli birisiyle 'f ' tuşu ile etkileşime geçildiğinde insan sesi ve savaşlarda bazı komutlarda bizim veya askerlerimizin ses çıkarması), ayrıca ben kendi keyfimle takılabileceğim ve içinde çalışarak bir şeyler kazanabileceğim tuz madeni, köyde çiftçi veya başka mesleklerde vakit geçirmeyi seviyorum. Evlat modunda sıfırdan başlayıp güçlü bir asker haline gelmemiz birazcık bana hızlı geldi, yani Evlat 2' de bu sıfırdan oyuna başlama durumunda daha gerçekçi bir hikaye akışı yapılabilir. ( Evlat modunda hikayede bir handa başlamak ve halktan biri gibi olmak benim çok hoşuma gitti. Mesela şu tünel yapımındaki görevde bir yerden bir yere gidiyoruz işte o gayet güzel ama ondan sonraki görevlerde bu hikaye akışında tam bir kırılma yaşıyoruz bana sorarsanız.)
güzel öneriler
no gods, no masters 27 Feb, 2021 @ 10:35am 
Hocam durum nedir çıktı mı?
Bekliyoruz :diplomacy:
Hasaaaaaaaan 30 Oct, 2021 @ 7:24pm 
+
Whiterun Guard 11 Dec, 2021 @ 9:18am 
betası çıktı. Steam atölyesine ne zaman gelir?
buz  [developer] 11 Dec, 2021 @ 9:24am 
betası çıktı: https://www.moddb.com/mods/evlat-2/downloads

büyük hatalar varsa çözelim sonra steam'e de gelir.
AKO 12 Dec, 2021 @ 6:09am 
Çok beğendim beta da olmasına rağmen evlat 2 modunu elinize sağlık devamını bekliyorum
KR4DUS 14 Dec, 2021 @ 2:04pm 
Hocam hikaye nasıl devam ediyor modu yüklemeden söylermisiniz? en son bu modu bundan 5 yıl önce falan oynayıp bitirmiştim, hatırladığım kadarıyla evlatlarımızı kurtardıktan ve çayı aldıktan sonra bütün yoldaşlarla beraber dört yol hanında çay içiyorduk ve mod bitiyordu bu modda olay nasıl devam ediyor yoldaşlar ne durumda ?
Sigmund Freud 23 Dec, 2021 @ 3:50pm 
2
Kardeşim Evlat 2'nin Betasını bitirdim, gerçekten çok hoş senaryolar yazıyorsun, galiba bu modları yaparken çokça eğleniyorsun çünkü ben oynarken çok eğleniyorum. Gerçekten mod dediğin böyle bir şey olmalı, bir olayı var, bir hikayesi var, üstelik eğlenceli hikayeler... Yoksa istersen 500 tane yeni kaplamalı eşya koy, yeni kaleler, şehirler yap bir anlamı olmuyor, içi boş geliyor bana öylesi. Nasıl desem; hikayesi olmayan ya da seninki kadar ilginç olmayan modlar, meyvesiz ağaç gibi, ruhsuz bir beden gibi, anlatabiliyor muyum? Her neyse, modun içeriğiyle alakalı gözüme çarpan bir iki ufak meseleden mahsedeyim, geliştirme aşamasında bir katkısı olursa ne mutlu bana;

İlk olarak modun ismi bende farklı bir beklenti uyandırdı, Evlat 1 modunun devamı gibi bir şeyler bekliyordum ama sanki herhangi bir bağlantısı olmayan bağımsız bir senaryo gibi. Eğer devam niteliğindeyse giriş hikayesi bağlayıcı değil, ama muhtemelen bu senaryo bir devam hikayesi değil eğer böyleyse mod başlığı farklı bir şey olabilir. Tabi hikayenin bir kısmında falcı "sen şövalyenin oğlusun" gibi bir şeyler söylüyordu, yani hikayenin devamında farklı bir baba-oğul ilişkisi varsa bir şey diyemem. Yine de Evlat 2 deyince Evlat 1 efsanesine bir bağlantı olaydı diye geçirmeden edemiyorum içimden.

Diğer mesele şu ki 15-20 tane mücevher topladım, karaborsacıya gittim ve 5'er 5'er 3-4 kere mücevher verdim, ama sadece 1 tane hazine görevi geldi. Harita denilince ben envantere bir şey gelecek sandım o yüzden biriktirip topluca bulmaya giderim diyordum. Yani bu bir sorun olarak görünüyor şu an, düzeltmek için; aynı anda birden fazla hazine görevi alınabilmeli ya da birini bitirmeden diğerinin mücevheri alınmamalı.

Başka bir durum da şöyle, Görevi yaparken aklıma lordlara kralın yerini sormak geldi, sorduğumda her zamanki gibi bana haritada bir yer tarif ettiler, gidip bakmadım ama muhtemelen kral savaş meydanında normal olarak geziniyor. Çünkü senaryoda görüştüğüm diğer npc'ler de her zamanki gibi hanlarda bana katılmaya çalışıyorlar. Galiba henüz hikayeyi tamamlamadığından dolayı kralların ya da diğer npc'lerin normal davranışlarına henüz müdahale etmedin.

Sonuç olarak eline sağlık, yine harika bir iş olacağa benziyor, yukarıda bahsettiğim şeyler eminim senin de zaten farkında olduğun ve geliştirme aşamasında göz ardı edilebilecek şeyler, bu da demek ki aslında söylenecek söz yok, modun tamamlanmasını dört gözle bekliyor olacağım... :steamthumbsup:
Hasaaaaaaaan 24 Dec, 2021 @ 11:46pm 
Bu güzel yorumları gördükçe canım oynamak istiyor ama steam atölyesi dışından oynayamıyorum... Umarım çabuk gelir, eline sağlık.
< >
Showing 1-12 of 12 comments
Per page: 1530 50