Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV

Українська локалізація (1.16.9)
 This topic has been pinned, so it's probably important
Letičan  [developer] 22 May, 2022 @ 8:26am
Розгляд помилок і пропозиції поліпшення
Це є обговорення, створене для повідомлення про помилки (будь то системні чи правописні) та пропозиції поліпшення перекладу.
Деякий текст може з часом змінитися (навмисно чи інакше).

За не-мої переклади різних модів і їхню якість відповідальність не несу.
Last edited by Letičan; 30 May @ 5:03am
< >
Showing 1-15 of 141 comments
PirrotMax 20 Jul, 2022 @ 1:44am 
У грі ефекти які даються фокусами (наприклад "Швидкість будівництва +5.00%") одні для всіх фокусів, їх же не потрібно перекладати для кожного фокусу окремо?
Просто поглянув на фокуси Франції й побачив що перекладені усі фокуси, але вплив від ефектів усе рівно російською.
З цим якась проблема, як наприклад при їх перекладі по якійсь причині перестануть працювати досягнення, чи це просто ще руки не дійшли?
Last edited by PirrotMax; 20 Jul, 2022 @ 1:45am
Letičan  [developer] 20 Jul, 2022 @ 7:21am 
Originally posted by PirrotMax:
У грі ефекти які даються фокусами (наприклад "Швидкість будівництва +5.00%") одні для всіх фокусів, їх же не потрібно перекладати для кожного фокусу окремо?
Місяцями є ефекти з окремою локалізацією, як-от у нового СРСР (текст їхній від стандартних візуально не відрізняється, але чомусь він записаний окремо), але більшість використовує стандартні.

Просто поглянув на фокуси Франції й побачив що перекладені усі фокуси, але вплив від ефектів усе рівно російською.
Дуже дивно, що саме російська. Схоже, що з файлами щось не так. Чи-то я прокол якийсь зробив у файлах, чи-то в Steam-версії моду щось пішло не так, або у Вас.

У самого Steam-версія не працює навіть після перевстановлення. Гра запускається на російській і не ясно, чому.

(Edit: Зміг це підправити в себе; мод працює, але російський текст знайти не можу; місцями нема описів фокусів, але досі це все)

З цим якась проблема, як наприклад при їх перекладі по якійсь причині перестануть працювати досягнення, чи це просто ще руки не дійшли?
Я постараюся подивитися, що не так. Досягнення з цим модом мусять бути доступні: мод чексуму не міняє (принаймні, не мусить).
Це з самого початку так було?
Last edited by Letičan; 20 Jul, 2022 @ 8:21am
PirrotMax 20 Jul, 2022 @ 8:20am 
Originally posted by Letōn:
Дуже дивно, що саме російська. Схоже, що з файлами щось не так. Чи-то я прокол якийсь зробив у файлах, чи-то в Steam-версії моду щось пішло не так, або у Вас.

Зараз перевірив для 100% впевненості й вимкнув інші моди.
Ефекти усерівно російською.
Точніше назва ефекту та його текстовий опис українською, а на що саме він впливає та наскільки російською (наприклад "прирост политической власти").
Спробую ще перекачати мод.

Originally posted by Letōn:
Я постараюся подивитися, що не так. Досягнення з цим модом мусять бути доступні: мод чексуму не міняє (принаймні, не мусить).
Це з самого початку так було?

З досягненнями усе ок, просто я питав чи навмисно не перекладені ефекти.
PirrotMax 20 Jul, 2022 @ 8:33am 
Коли тестив без інших модів зробив помилку і в лаунчері не переключив ігровий набір.
Виявилось що опис ефектів російською вискликаний модом Modifier Icons.
https://steamhost.cn/steamcommunity_com/sharedfiles/filedetails/?id=2668048070
Без сабмоду (якого немає), як я розумію, це не пофікситься?
Last edited by PirrotMax; 20 Jul, 2022 @ 8:35am
PirrotMax 20 Jul, 2022 @ 8:43am 
Вибачаюсь за те що безпричинно скинув проблему на переклад та дякую за сам переклад :steamthumbsup:.
Last edited by PirrotMax; 20 Jul, 2022 @ 8:43am
Letičan  [developer] 20 Jul, 2022 @ 8:44am 
Без сабмоду (якого немає), як я розумію, це не пофікситься?
На жаль, доведеться адаптовувати.
З іншого боку, радий, що ця проблема «вирішена».
Letičan  [developer] 20 Jul, 2022 @ 8:45am 
Вибачаюсь за те що безпричинно скинув проблему на переклад та дякую за сам переклад :steamthumbsup:.
Не проблема, дякую, будь ласка та радий допомогти.
HARDWELL 10 Oct, 2022 @ 10:09am 
Буде переклад нового DLC By Blood Alone?
Letičan  [developer] 11 Oct, 2022 @ 4:41am 
Originally posted by HARDWELL:
Буде переклад нового DLC By Blood Alone?
По трохи робиться. Повільно, щоправда. Та й попередні DLC ще нормально не перекладені
¡Anarquista! 10 Dec, 2022 @ 4:31am 
Привіт, в мне деякі івенти дуже дивно відображаються. Наприклад івент на громадянську війну у Німеччині відображається так: Заголовок: wtt_news.1.t, опис: wtt_news.1.desc, ну і теж саме з реакцією на подію. Така-ж фігня і з івентами, коли якесь місто "падає". Наприклад грав за Японію, взяв Лос-Анджелес, мені, майже, теж саме видало. Не можу зрозуміти, це проблеми моду, чи це розробники з грою щось зробили?
Letičan  [developer] 11 Dec, 2022 @ 1:58am 
Originally posted by ¡Anarquista!:
Привіт, в мне деякі івенти дуже дивно відображаються. Наприклад івент на громадянську війну у Німеччині відображається так: Заголовок: wtt_news.1.t, опис: wtt_news.1.desc, ну і теж саме з реакцією на подію. Така-ж фігня і з івентами, коли якесь місто "падає". Наприклад грав за Японію, взяв Лос-Анджелес, мені, майже, теж саме видало. Не можу зрозуміти, це проблеми моду, чи це розробники з грою щось зробили?
Фак-ап, певно, стався з мого боку. Останнім часом я менше став перевіряти, чи все нормально працює. Спробую це розглянути
Last edited by Letičan; 26 Apr, 2023 @ 12:28pm
pc_suffering 2 Feb, 2023 @ 1:54pm 
Правящая партия Болгарии не "царЯ" а "царА" Бориса должна быть, разве не так?
pc_suffering 2 Feb, 2023 @ 1:57pm 
Да и почему Болгария королевство, если царство? На других языках она вроде просто "Болгария"
Letičan  [developer] 2 Feb, 2023 @ 11:20pm 
Originally posted by pc_suffering:
Правящая партия Болгарии не "царЯ" а "царА" Бориса должна быть, разве не так?
В украинском за одним исключением РЬ не может находиться в конце слога, но в других падежах туда добавляется гласный, и потому смягчение как бы «возвращается», потому «цар», но «царя»
Letičan  [developer] 2 Feb, 2023 @ 11:45pm 
Originally posted by pc_suffering:
Да и почему Болгария королевство, если царство? На других языках она вроде просто "Болгария"
Это, кстати, неплохое замечание. Царства — по крайнее мере, болгарские — в английском языке, да, [традиционно] называют королевствами, хотя их монархов — царями (как и в этой игре).
В этом переводе такое название осталось из-за буквального перевода с английского.
Будет исправлено в следующем обновлении.

А насчёт стартового названия («Королевство Болгария» вместо «Болгария» для нейтральной Болгарии и «Болгария» вместо «Республика Болгария» для демократической)...
Не уверен, как так получилось. Эта ошибка у меня есть, неожиданно, из старейших версий перевода (вероятно, это было сделано с целью разнообразить перевод).
Тоже будет исправлено.

Спасибо большое за отзыв. :steamthumbsup:
Last edited by Letičan; 2 Feb, 2023 @ 11:47pm
< >
Showing 1-15 of 141 comments
Per page: 1530 50