Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV

Better Turkey+
 This topic has been pinned, so it's probably important
TsEragon  [developer] 28 Aug, 2022 @ 4:28pm
ATATÜRK FAŞİST OLAMAZ, O KARŞIYDI KAPATIYORDU FAŞİST PARTİYİ WUAAA
Aklınızdaki tabuları yıkın arkadaşlar, Atatürk bir ilah değil o da bir insan ve her insanın olduğu gibi o da yozlaşıp bozulabilir.
Bir kişi bile yoktur ki uzun yıllar iktidarda kalıp yozlaşmamış veya yozlaşmayacak olsun ki örnekleri var. Faşist olmasına takılınılması daha ayrı bir konu zaten.
Faşist olmasına aladanmayın, bir insan eğer paranoya geçirip diktatörlük aşamasına ulaştıysa kendini zaten diktatör olarak görmez, hiçbir diktatör kendini diktatör olarak görmez. Belirtmek istediğim şu Atatürk bir diktatö oluyor faşist değil. Diktatörlere diktatör yakıştırmasını yapanlar diğer hükümet ve devletlerdir. Diktatörlük ile anılan birini de Faşist partiye koymak mantıklı geldi adamlar bana hâlâ diyo ki Atatürk nasıl faşist olsun. Bir bireye 3 kere açıklama yapılır sonrasında anlamıyorsa uğraşılmaz.
Sırf "Atatürk" diye, onun bozulamayacak, yanlış yapmayacak yada kötü bir iş içinde bulunmayacak bir ilah olduğunu düşünmekten vaz geçiniz ve putlarınızı yıkmak için ille de bir peygamber gelmesini beklemeyin, peygamber siz olun...

(Konu Atatürk ile ilgili olduğu için Atatürk örneklendirmesi yapılmıştır bu her şahsiyet için geçerli bir yazıdır.):mikeriggs:
Last edited by TsEragon; 8 Sep, 2022 @ 3:54pm
< >
Showing 1-15 of 15 comments
Carlos Kameni 9 Nov, 2022 @ 6:40am 
He öylemi olmuş
TsEragon  [developer] 9 Nov, 2022 @ 11:41am 
Originally posted by by.emoji355:
He öylemi olmuş
yah
xParker 10 Nov, 2022 @ 5:00am 
demokratik ve faşistin yanına bide normal chp yolu koysaymışsınız keşke.
TsEragon  [developer] 10 Nov, 2022 @ 6:52am 
Originally posted by xParker:
demokratik ve faşistin yanına bide normal chp yolu koysaymışsınız keşke.
o eski sürümlerde vardı da onu çok sıradan bir yol olduğu için kaldırıp daha detaylı bir Atatürk yolu yapmayı tercih ettik. Fakat öneriniz konuşmaya değer.
xParker 12 Nov, 2022 @ 6:06am 
teşekkürler. mesela Atatürkün chpde kalıp ülkeyi kalkındırdığı ve amerika gibi ama non aligned şekilde major bir ülke olduğu bir yol güzel olabilir mesela.
TsEragon  [developer] 12 Nov, 2022 @ 1:54pm 
teşekkürler. mesela Atatürkün chpde kalıp ülkeyi kalkındırdığı ve amerika gibi ama non aligned şekilde major bir ülke olduğu bir yol güzel olabilir mesela.
Dediğim gibi olabilir. Ya sen nerelerdeydin bu zamana kadar? Bizim bakış açımızda insanlar var mıydı diye düşündük hep ya. Nasıl dersen şöyle, Venzo sağ olsun bizim modun tanıtımını yaptığı videosunda şöyle bir şeyler söyledi. "Bosphorus dlcsi geldiğinde çok umutlu olduğumuz Atatürk yolu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu mod sayesinde Atatürk yaşasaydı eğer ne yapardı onun alternatifini görüyoruz". Natural bi yol istemen de bana bunu hatırlattı. İnsanlar genelde "Halasker Gazi Paşa nasıl faşist olur bıdı bıdı" diyerek genelde at gözlüğü bakış açısından bakarlar. Bir de "sizin düşünceniz" diyip geçiyorlar ya bide ona daha da sinir oluyorum. Dediğim gibi olabilir neden olmasın. Grupta bakalım oylama falan bir şeyler açıp herkese de sormak istiyorum bunu yapmaya kalkacağımız zaman.
Last edited by TsEragon; 12 Nov, 2022 @ 1:57pm
antim 13 Nov, 2022 @ 12:06am 
Originally posted by TsEragon:
Dediğim gibi olabilir. Ya sen nerelerdeydin bu zamana kadar? Bizim bakış açımızda insanlar var mıydı diye düşündük hep ya. Nasıl dersen şöyle, Venzo sağ olsun bizim modun tanıtımını yaptığı videosunda şöyle bir şeyler söyledi. "Bosphorus dlcsi geldiğinde çok umutlu olduğumuz Atatürk yolu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu mod sayesinde Atatürk yaşasaydı eğer ne yapardı onun alternatifini görüyoruz". Natural bi yol istemen de bana bunu hatırlattı. İnsanlar genelde "Halasker Gazi Paşa nasıl faşist olur bıdı bıdı" diyerek genelde at gözlüğü bakış açısından bakarlar. Bir de "sizin düşünceniz" diyip geçiyorlar ya bide ona daha da sinir oluyorum. Dediğim gibi olabilir neden olmasın. Grupta bakalım oylama falan bir şeyler açıp herkese de sormak istiyorum bunu yapmaya kalkacağımız zaman.

Atatürk ile yapabileceğimiz çılgın yollar gerçekten çok iyi bir düşünce olmuş sonuçta alternatif bir evren sistemindeyiz ve böyle bir sistem eklemen mükemmel gerrçekten ellerine sağlık
TsEragon  [developer] 13 Nov, 2022 @ 5:46am 
Originally posted by among us:
Originally posted by TsEragon:

Atatürk ile yapabileceğimiz çılgın yollar gerçekten çok iyi bir düşünce olmuş sonuçta alternatif bir evren sistemindeyiz ve böyle bir sistem eklemen mükemmel gerrçekten ellerine sağlık
Teşekkürler
Yakutistan 21 Dec, 2022 @ 11:49am 
Onu bunu geçte, bence o yoldaki bayrak değişmeli. Onun dışında sorun yok.
ADSP 21 Dec, 2022 @ 2:16pm 
atatürk diktatör zaten demokratik biri değilki adam bildiğin kendini ilah sanan bir diktatör kendi heykelini diktirip 100yıl boyunca kendini unutturmayacak kadar faşist biri hatta.
SHIWUBLAK 11 Jan, 2023 @ 7:37am 
Türklerin kelime bilgisi sıfır. Türkolar bakın şimdi diktatör tek başına yönetimi elinde tutan kişiye denir bu diktatörün kötü yönettiği anlamına gelmez iyi yöneten diktatör kötü yöneten çok partiden iyidir mesela. Tiran kelimesine bakacak olursak tiran kötü yöneten diktatör demektir yani kötü yöneten tek adam bu kadar. Anlam öğrenip öyle gelin. Bu sebeple mussolini, stalin ve hitler tirandı atatürk ise diktatördü.
Turkisch 5 Feb, 2023 @ 2:22pm 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
BlackHand 1 Mar, 2023 @ 3:13am 
Originally posted by ADSP:
atatürk diktatör zaten demokratik biri değilki adam bildiğin kendini ilah sanan bir diktatör kendi heykelini diktirip 100yıl boyunca kendini unutturmayacak kadar faşist biri hatta.
zort
Fare Cemil 7 Apr, 2023 @ 9:17am 
Originally posted by SHIWUBLAK:
Türklerin kelime bilgisi sıfır. Türkolar bakın şimdi diktatör tek başına yönetimi elinde tutan kişiye denir bu diktatörün kötü yönettiği anlamına gelmez iyi yöneten diktatör kötü yöneten çok partiden iyidir mesela. Tiran kelimesine bakacak olursak tiran kötü yöneten diktatör demektir yani kötü yöneten tek adam bu kadar. Anlam öğrenip öyle gelin. Bu sebeple mussolini, stalin ve hitler tirandı atatürk ise diktatördü.

Diktatör, elinde mutlak ve sınırsız yetkilere sahip olandır. Hitler, Stalin, Mussolini ve Atatürk birer diktatördür. Bunların ayrılması lazımdır ve bu sebepten müşfik diktatör terimi atılmıştır. Müşfik diktatör, yetkilerini halkın lehine kullanır. Ayrıca gelecek rejimin hazırlıklarını demokrasi ile tamamlar. Bunu da Atatürk öldükten sonra seçimlerin yapılması ile görüyoruz. Sadece Atatürk için kullanılan bir tabir değildir, Tito da buna örnek olarak gösterilebilir.
Last edited by Fare Cemil; 7 Apr, 2023 @ 9:28am
Tengola 25 Sep, 2023 @ 10:25am 
Originally posted by ADSP:
oğlum sen malmısın yoksa tarih cahilimisin
< >
Showing 1-15 of 15 comments
Per page: 1530 50