Mount & Blade: Warband

Mount & Blade: Warband

Ottoman Scenario V2.51
indiehindi 28 Jul, 2016 @ 10:09pm
Oynanabilirliğin yükselmesi için acil
Herkese merhaba, bu yorumu özellikle modu yapan ve geliştiren arkadaşlara yardımcı olmak; modu oynayacakları da bilgilendirmek için yazıyorum.

Herşeyden önce fikri çok beğendim. Alkış. Oyuna lord olarak başlamak yerine bir liderin ordusuna er olarak katılabilmek bu moda ''cuk'' oturmuş. Silahlar, Kıyafetler ve zırhlar; iç ve dış mimari gayet yerinde ve güzel belki biraz renk uyumu için zaman harcanabilir.

Ancak gel gelelim modda son derece oynayabilirliği bozan sıkıntılar mevcut. Tekrar söylüyorum bunu özellikle modu yapan arkadaşlara yardımcı olmak adına yazıyorum bir eleştiri bile değil.

- Bir an önce her ülkenin askeri level ağacı tamamlanmalı. Özellikle modda dominant olan Ak koyunlu Memlük ve Osmanlının hemen hemen son seviye askerlerinin hepsi atlı. Üzgünüm ama tek bir savaş bile anında atlı kovalamacasına dönüşüp azami 20 dakika sürüyor. İnanın hileli oynayıp savaşın belli bir kısmından sonra düşmanları hep hile ile öldürdüm.

- Tüm liderlerin kişlikleri ''Martial'' yapılmalı. Kişilikler oyunda lordların nasıl davranacağını belirler.
Örneğin vanilla oyunda Martial lordlar tüm oyuncular tarafından sevilir çünkü durmaksızın savaşırlar iyi eğitimli askerleri olur hep ve asla ihanet etmezler.
Bunu son derece gerekli görüyorum. Örneğin Fatih Sultan Mehmet'in veya Uzun Hasan Akkoyunlu'nun ordusuna er olarak katıldığımızda saatlerce onunla birlikte başkentte ööööylece oturup bekleyebilirsiniz. Şayet hepsinin karakteri Martial olursa adam toplama ve ziyafet dışında şehirlerine uğramıyorlar bile. Böylece liderimiz kaleden çıksa da savaşsak diye saatlerce beklemeyiz.
Diğerlerini merak ediyorsanız.
Honourable kişiliği = Haritada boş boş patrol yapar, sadece ve sadece mareşal çağırdığında savaşa giderler.
Circumstantial = Bunlar çıkarcı olan lordlar. Bu kişiliğe sahip olanlar sürekli taraf değiştirir. Kendi başına kale fethetmeye kalkar ve sürekli toprak talep eder.
Dishonouable = İşte bunlar da onursuz lordlar. Sırf savaşta oldukları için köy yakıp yıkar, önüne gelen tüm kervanlara saldırıp yağmalar. Asla kralı ve mareşali dinlemez görev yapmazlar. Ziyafetlerde de az bulunurlar.

Dolayısıyla içinde bulunduğumuz ordunun başı savaşsın ki biz de savaşabilelim istiyorsak özellikle Martial kişiliğe sahip olmalı.

Bir diğer konu anladığım kadarıyla modu yapan arkadaşlar gerçekçiden ziyade, epic ve kurgu bir mod yapmaya eğilim vermişler. Çünkü modda; savaşlarda hiç bir zaman kullanılmamış (mühendislik olarak savaşmaya uygun olmadığından) yatağan gibi ''bıçaklar'' o dönemde bulunması mümkün olmamasının yanı sıra o dönem savaşlarında etkisiz kalacağı için tercih edilmeyecek ''zülfikar'' gibi kılıçlar mevcut modda. Dahası tüm ordu kıyafetleri... Macar ordusu çelik plaka zırh giyerken (gerçekte olduğu gibi) mesela yeniçeriler kırmızı kaftanla savaşa gidiyorlar. Zırhın özellikleri birbirini dengeler şekilde ancak yine anlıyorum ki bu konuda da mod yapımcıları gerçekçiliği değil destansı olmayı hedef almış.
Kesinlikle itirazım yok bilakis çok hoşuma gitti.

Bir de müzikleri mp3 yapmasak mı? Az buz bir ekip değilsiniz anladığım kadarıyla mutlaka çevrenizde ''Garage Band'' uygulaması kullanan bir tanıdığınız vardır. Epic savaş temaları, ana menü trackleri çıkarması beş dakikasını almaz açıkçası :)

Herkese tavsiye ediyorum, dilerim uğraşıp zahmetini çekenler bu gayeden vazgeçmezler çünkü sonuç gayet güzel olacağa benziyor.
< >
Showing 1-4 of 4 comments
Pophex 31 Jul, 2016 @ 11:05am 
Çok güzel bir yazı olmuş, değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Köroğlu 31 Jul, 2016 @ 3:40pm 
değerlendirilmeli.
✪HasKara 5 Aug, 2016 @ 4:45am 
çook güzel bir değerlendirme olmuş tamamen katılıyorum:steamhappy:
Kayasız 12 Aug, 2016 @ 1:42pm 
oyunda tüfekçi varmı
< >
Showing 1-4 of 4 comments
Per page: 1530 50