Mount & Blade: Warband

Mount & Blade: Warband

Ottoman Scenario V2.51
ZilexAgon 21 Aug, 2016 @ 12:40pm
BAŞKA BİR ÜLKEYLE MÜTTEFİK OLABİLİYORMUYUZ
kendi krallığımın başka bir kırallıkla müttefik olabilme şansı varmı varsa nasıl yapıyoruz ?
< >
Showing 1-3 of 3 comments
indiehindi 21 Aug, 2016 @ 4:10pm 
Kendi krallığını kurduysan, başkentine git ve bakanlar ata. Chancellor (Şansölye) ,
commissioner (komiser), financier (defterdar) ve genel işlerle ilgilenen ''bakan'' olarak 4 ayrı bakan atayabiliyorsun. Şayet evliysen karın kraliçe olarak Bakanın yerini alabiliyor.

Komiser - Ordu toplama, asker eğitimi, patrol düzenleme ve kurma, esir takası ve salımı vb. işlerle ilgilenir. Bunlar kurulu moda göre değişir.

Şansölye - Kısaca tüm diplomatik işlerle o ilgilenir (krallıklara veya lordlara/leydilere hediye gönderme gibi) ve tabiki bunlar kurulu moda göre değişir.

Defterdar - Bütün para işleri bu adamda. Hazinene para koyup çekebilirsin banka gibi, dilediğin toprağına bina inşa etmeyi bu adamla konuşarak yapabilirsin. Krallığın envanterlerine erişebilirsin (ambar, silah ve zırh koyduğun chestler gibi) Herhangi bir toprağın vergisini düşürüp arttırabilirsin. Ve moda göre değişen daha bir sürü şey.

Bakan - İnan bu adamın vanilla oyunda tam olarak ne yaptığını unuttum. Ve modlarda da en çok görevleri değiştirilen adam bu. İsmi sadece ''Bakan'' veya ''minister'' olarak geçer. En önemlisi de diğer bakanları atıyabileceğin tek adam budur. Şayet evli değilsen. Evliysen eşin de bakan atayabilir. Yoksa komser şansölye ve defterdar atayamazsın.

Önemli not: Bir krallığın lordu olmadan, bir krala bağlı olmadan kendin ilk defa bir kale veya şehir feth ettiğinde askerlerinden biri şunu sorar fetih sonunda.

Krrallığımızın bakanı kim olsun?
Buna yoldaşlarından birini atayabilirsin (yetenekleri ve özellikleri inan hiç etki etmiyor, geçersiz bu konuda yoldaşın yetenekleri)
Veya evliysen ''karımı bakan olarak atamak istiyorum'' seçeneği çıkabilir.
Hiç biri olmazsa sadece ''bölgeden seçkin birini ata'' seçeneği çıkar. Ki bu da deminden beri bakan dediğim kişi :D

Şayet bunları değil de ''daha sonra karar vermek istiyorum'' seçeneğini seçersen, daha sonra nasıl bakan atanıyo inan hiç bir fikrim yok. Sırf bu yüzden önceki kayıtlara döndüğüm oldu oyunda. O yüzden bu nokta önemli, acilen gidip zamanında atadığın bakanı bulman lazım.

VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ

Diğer ülkelerle gireceğin herhangi bir diplomatik ilişki için elçi göndermelisin. Bunu genelde Şansölye veya Bakan yapabilir. Elçi gönderirken grubundan yoldaş seçmeni ister. Burada görev ne olursa olsun ''İKNA'' kabiliyeti en yüksek kişiyi elçi olarak gönder.
Savaş bile açmak istediğinde elçi göndererek savaş aç. Aksi halde direk lordlardan denk gelen birine saldırdığında (mesela) çok fazla ''onur'' ve ''nam'' kaybedersin.

Gönderdiğin elçi için endişelenme, grubundan ayrılan yoldaş en fazla 5 gün içerisinde sana karşı tarafın cevabıyla birlikte gelecek.

Umarım bakanlar ve diplomasi konusunda yardımcı olabilmişimdir.Bildiklerim sadece bu kadar. Oyunda istediğini başarabilirsen de buraya yaz lütfen :) :)

İyi oyunlar!

ZilexAgon 25 Aug, 2016 @ 5:34am 
çok sağol bakan olarak bölgeden seçkin birini atamışım gidip ordan komiser ve dediğin diğer kişileri atadım.

YARDIM ETTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. :)
indiehindi 25 Aug, 2016 @ 7:36pm 
Rica ederim iyi eğlenceler :)
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Per page: 1530 50