Crusader Kings II

Crusader Kings II

Better Slavic Pagan Mod
byzsla  [developer] 22 Aug, 2016 @ 9:48am
Polskie rozmówki
Miejsce dla naszych Rodaków do pisania. Główną stronę zostawny anglosasom i innym tamtejszym.

Temat na polskojęzycznym forum (jakby ktoś chciał coś więcej rozmawiać) http://eufigames.com/forum/threads/better-slavic-pagan-mod-ck2.19468/
Last edited by byzsla; 9 Feb, 2017 @ 12:37pm
< >
Showing 1-15 of 22 comments
byzsla  [developer] 22 Aug, 2016 @ 10:33am 
Kiedy polska wersja? Kiedy Paradox zakończy tworzenie dodatków do CK2 a spolszczenie to wszystko obejmie. Zgodnie z planem Paradoxu wypuszczone będą jeszcze 3 dodatki. W październiku wyjdzie ten skupiający się na plagach, śmierci itd. zatem prawdopodobnie w 2 poł. przyszłego roku wyjdzie ostatni dodatek.
Sznymo 22 Aug, 2016 @ 12:07pm 
Pytanie a jeśli bym zrobił nieoficjalne spolszczenie do modyfikacji :) miał byś coś przeciwko XD ?? bo w sumie XD zrobiłem dla swoich potrzeb XD jest gotowe w 70 % około :)
byzsla  [developer] 22 Aug, 2016 @ 12:20pm 
Spoko. Wrzuć na jakiś serwer i tutaj link.
Astat 1 Feb, 2017 @ 12:46pm 
Witam.
Pograłem sobie trochę z waszym modem i muszę przyznać, że w ogólnych zarysach jest całkiem dobry. Reformacja jest trudniejsza, więcej głębi itd. Mam jednak parę(naście) zastrzeżeń. Wiem, że to nie jst wersja 1.0 ale część rzeczy troche psuje rozrywkę.
1.Tłumaczenie na angielski - czasem miałem probley ze zrozumieniem tego co było napisane, tekst jest udziwniony, szyk przestawiony, pojęcia nieco pomylone.
2.Wydarzenia są zbudowane - w niektórych brakuje tekstu w okienkach wyboru; dożynki dodane przez moda nie są usuwane po ich zakończeniu i żeby móc odprawić je znowu trzeba wypowiadać wojne, przy innych wydarzeniach, które dodają cechy i procentowe szansy brak triggerów, które by pokazały jaka opcja została wybrana.
3. Część z rzeczy dodanych przez moda jest OP - wybierając jedno z bóstw jest szansa na uzysknie 100 pkt z dowolnego drzewka rozwoju, troszkę za dużo moim zdaniem.
Jeżeli chcecie moge wam trochę pomóc przy tekście tak, by był nieco bardziej poprawny gramatycznie.
byzsla  [developer] 1 Feb, 2017 @ 12:52pm 
AD3 - jest to copy-pasta z eventu Pdxu dot. bóstw nauki. Skodo w podstawce jest tak no to i w modzie jest. AD1 - w zależności od rozdzielczości czasami wycina ostatnią linijkę tekstu. AD2 - u mnie działa normalnie, więc nie wiem.
byzsla  [developer] 26 Nov, 2017 @ 12:55pm 
@Astat - AD2 zostało naprawione i już u nikogo się to nie pojawia.
Zderewolaz 26 Feb, 2018 @ 10:09am 
Witam, kiedy odpalam Twój mod z CK+ i Rex Teutonicorum(submod do CK+) to zawsze po kilku miesiącach mnie wywala do pulpitu. Przynajmniej jak wybiorę scenariusz przed rokiem 1000.
Wiesz może czym to jest spowodowane i jak to naprawić?
byzsla  [developer] 26 Feb, 2018 @ 11:18am 
Nie mieszałem aż tak modów. Musiałbym pobrać Rex Teutonicorum i zobaczyć czy nie ma jakiegoś konfliktu między plikami :/
byzsla  [developer] 26 Feb, 2018 @ 12:20pm 
Zmiksowałem te dwa mody, rozegrałem ze 20 lat na scenariuszu Karola Wielkiego i nic nie wywaliło. Może to jakiś event z Rex Teutonicorum źle reaguje, ale to bym musiał wiedzieć z jakim eventem.
Zderewolaz 26 Feb, 2018 @ 2:41pm 
Jak odpalam scenariusz zaczynający się w roku 950 to w sierpniu lub we wrześniu wywala do pulpitu.
Teraz nie jestem pewien ale chyba scenariusz Old Gods też tak miał. Natomiast tego Rex jestem pewien.
byzsla  [developer] 27 Feb, 2018 @ 10:56am 
Wygląda na to, że coś z ostatnimi wersjami w CK2+ musiał autor pozmieniać, bo i na czystym CK2+ scenariusz Old Gods się crashuje. Co ciekawe, na scenariuszu Karola Wielkiego działa OK. Najgorsze jest to, że w logach nie pisze nic o tym, co by źle gra rozczytała... W weekendzie spróbuję ogarnąć jaki jest konflikt (jak nie będę miał roboczej soboty).
Zderewolaz 27 Feb, 2018 @ 11:22am 
Może jakieś eventy wyskakują w tych latach. To czekam na rozwiązanie.
Zderewolaz 4 Mar, 2018 @ 2:47pm 
Hej, udało się coś ustalić?
byzsla  [developer] 5 Mar, 2018 @ 9:30am 
Sobotę miałem roboczą. Na eksperymenty potrzebuję pełnego wolnego dnia. Zatem na razie nie.
< >
Showing 1-15 of 22 comments
Per page: 1530 50