Gothic 1 Classic

Gothic 1 Classic

Świat Skazańców
HuLLaJNoGa 19 Dec, 2022 @ 9:11am
Dołączenie do Starego Obozu (Magnat)
Gram w moda do gothic 1 Świat skazańców. Spelnilem wszystkie wymagania zeby dolaczyc do starego obozu, po czym ide do gomazu i gdy wybieram opcje o kontaktach w calej kolonii mam tylko 3 opcje(Y'BERION, cor calom, bandziory z nowego obozu). Niestety jest to za malo i Gomez mnie nie przyjmuje. Czytalem gdzies, ze trzeba zrobic misje dla bractwa aby pokazala sie opcja z baalami. Poki co zrobione mam ziele dla cor caloma, uspalem nowicjusza i z pomoca lestera przekonalem baala stojacego obok niego i dalej nie ma opcji dialogowej z rozmowie z gomezem. Jakies porady zeby to ogarnac?
Zagralem od nowa i zrobilem misje w nowym obozie aby zyskac poparcie u baal Tyona czyli mialem ogolem poparcie 4 guru i nadal nie mam opcji dialogowej u Gomeza. Ba. Nawet stracilem opcje z łobuzami ze starego obozu wiec moje jedyne opcje to Y'berion i Cor Calom
< >
Showing 1-3 of 3 comments
kornel94 16 Feb, 2023 @ 11:02am 
Widzę, że nawet autor nic nie napisał, to złapię za łopatę (właśnie robię 2gi rozdział jako Cień):
Musisz sam się przelecieć po Nowym Obozie i bractwie i robić misje.
Nowy Obóz:
Sklepanie Butcha i Krzykacza
całość Ryżowego Księcia
Homer i topielec
Kowal Nowej Kopalni (To nie Horacy tylko jeden z najemników, nie pamiętam imienia, cały czas siedzi na kole szlifierskim)
obie misje tych z bractwa (roznoszenie ziela i ten w barze)
dopiero po dostaniu towaru od drugiego idziesz do Laresa (lepiej przygotuj sobie 400 bryłek)
apropo Laresa: żeby załatwić kontakt z Laresem bez zamykania drogi Magnata: usypiasz karka z imieniem pod drzwiami i wjazd.
Przy teście zaufania idziesz z listem ALE nie mówisz o nim nic Laresowi, tylko temu karkowi powyżej.
Bractwo:
Guru przy Lesterze i ten pod placem treningowym (tam, gdzie usypiasz jednego z uczniów
od wejścia daleko z prawej trzech ugniataczy (i sklepanie śpiocha koło Fortuno)
po sklepaniu wracasz do ugniataczy i misja z przyniesieniem ziela od zbieraczy (przygotuj się na siekanie krwiopijców)
Cor Kalom'a załatwisz przynosząc wydzielinę pełzaczy.
Aaa, i gadając z Gomezem ani słowa o Lee, bo Cię sklepie jak przy Yberionie.
Last edited by kornel94; 16 Feb, 2023 @ 11:03am
HuLLaJNoGa 17 Feb, 2023 @ 7:01am 
w koncu do tego doszedlem, ale poddalem sie bo nie moglem dostac misji od siekacza
Da sie ulepszyć pancerz magnata?
< >
Showing 1-3 of 3 comments
Per page: 1530 50