Total War: WARHAMMER III

Total War: WARHAMMER III

Paczka spolszczeń submod
wojtekb  [developer] 18 Sep, 2022 @ 8:49am
Błędy, literówki, nazwy własne etc
Proszę tu wrzucać wszelakie znalezione błędy, literówki czy dziwnie brzmiące nazwy. Trochę do tłumaczenia było, a gra jest ogromna, wiec nie wszystko moge sprawdzic samemu. Jeśli chodzi o nazwy to cóż. Nie posiadam podręczników do Warhammera, aby znać oryginalne nazwy jednostek. Wzoruje się na grze oraz na nazwach, które znajdę w internecie. Jeśli coś kole w oczy to proszę pisać, a zmienię te nazwy aby były poprawne 🙂
Last edited by wojtekb; 22 Sep, 2022 @ 12:51pm
< >
Showing 1-15 of 28 comments
okulcio 18 Apr, 2023 @ 3:50am 
hejka pobrałem Twoje spolszczenie jak jest aktywne to w zarządzaniu prowincją w zakładce zwiększającą kontrolę brakuje tekstu. Powinno grając Imperium "zorganizuj festag" a są krzaczki.
czyba że trzeba mieć aktywny jeszcze jakiś mod?
wojtekb  [developer] 18 Apr, 2023 @ 1:21pm 
Hmm dziwne.

Moje spolszczenie tłumaczy tylko teksty zawarte w modach. Jest tam kilka modów dotyczących imerium jak choćby Your New Empire i tu może być błąd jeśli tworca tego moda nadpisał oryginalna linijkę tekstu. Mógłbyś zamieścić SS abym dokładniej wiedział gdzie szukać. Sprawdzę to jutro jak wyłączę mody dotyczące imoerium i spróbuję to wyjaśnić. Chyba, że sam Używasz jakiegoś moda, którego ja nie spolszczyłem i może On ma nieprzetłumaczony tekst. Postaram siw to jutro zweryfikować.

Update:

Sprawdzilem gre u siebie z włączonym spolszczeniem bez włączonych modów odnoszących się do imperium i nie zauważyłem błędów. potem sprawdziłem czystą grę tylko ze spolszczeniem i również u mnie błędy nie wystąpiły. Jeśli korzystasz z Radiousa to nie aktualizowałem tego moda już dosyć długo więc to On może powodować jakieś zmiany, jeśli nie korzystasz to nie mam bladego pojęcia czemu tak jest.
Last edited by wojtekb; 19 Apr, 2023 @ 6:37am
okulcio 19 Apr, 2023 @ 2:58pm 
Mam wyłączone wszystkie mody, aktywny jest tylko Twój. Nie wiem czy to chodzi o Imperium czy też inną frakcje. Akurat ta gram i to zauważyłem. Chodziło mi o to - jak masz już całą prowincję możesz wybrać lokalny efekt. Przy efekcie "kontrola" zamiast "zorganizuj festag" mam coś takiego
{{tr:wh_main_edict_emp_host_festag}}
Na czystej grze jest Ok na wszystkich modach oprócz Twojego Ok. Jak tylko Twój dodam, albo jam mam aktywny wyłącznie tylko Twój jest takie coś. Może to po prostu też błąd gry? Mam zrobiony zrzut ekranu ale nie wiem jak go dodać.
wojtekb  [developer] 19 Apr, 2023 @ 11:36pm 
@up

Dobra. Błąd powodowało tłumaczenie moda Southern Realms od Catapha. Bez tego moda tłumaczenie nadpisywało tamtą linijkę tekstu dlatego Miałeś zamiast słowa komendę dla gry. Zmieniłem to i sprawdziłem u siebie bez tego moda i z tym modem, oraz jak to wygląda grając Estalią i teraz powinno być wszystko ok. Zaraz wrzucę poprawkę to daj mi znać czy wszystko działa :)

oczywiście jeśli ktokolwiek wykryje jakieś właśnie błędy jak powyższy lub coś się rzuci w oczy to pisać. sam jak tylko cos wychwytuje to od razu poprawiam ale tyle modów do sprawdzenia to kolosalna sprawa i nie wszystko od razu wyłapie.
wojtekb  [developer] 4 Jun, 2023 @ 11:06pm 
Kilka rzeczy:

W modzie Heroes of Legend w kampanii Rycerz Pustelnik z Malmlnt jest nie przetłumaczony i nie mam pojęcia dlaczego. Sprawdzałem poprawność linijek i się wszystko zgadza od strony technicznej. Co dziwniejsze to w szybkiej bitwie jest po Polsku, a w kampanii nie.

UI w modzie Your New Empire jest po angielsku, gdyż autor musi wyprowadzić linijki translacyjne.
dearis16 6 Sep, 2023 @ 10:55am 
Mój dobry Panie, proponowałbym nazwę przedmiotu Ivana Radinova przetłumaczyć jako "siedmiomilowe buty" zamiast "buty siedmiu legionów". "league" to w dawnej Anglii i nie tylko jednostka odległości równa chyba trzem milom.. niemniej szczerze podziwiam twoją robotę :)
wojtekb  [developer] 6 Sep, 2023 @ 11:32am 
@dearis16
Dziękuję, zostało zmienione, poprawka wyląduje jak zweryfikuje wszystkie mody i sprawdzę działanie spolszczenia :)
Valeran 9 Sep, 2023 @ 5:22am 
Hej. Wydaje mi się że w tłumaczeniu w modzie na granie Marienburgiem w szlakach handlowych na odwrót są opcje dialogowe. Lewa spowoduje walkę, a prawa zabierze towary. A opisy są na odwrót.

Screen: https://imgur.com/Qtevpks
wojtekb  [developer] 9 Sep, 2023 @ 9:32am 
Hej hmm to już nie wina tłumaczenia tylko samego moda :) jeśli sutor tak ustawił na odwrót przez przypadek to tak będzie, ja sam tylko przetłumaczyłem tekst. Ale, jak siądę do kompa może jutro to zamienię tę opcję sby było dobrze, tylko że jeśli autor moda to zmieni to wyjdzie babol znowu 🙂
wojtekb  [developer] 10 Sep, 2023 @ 12:57am 
@Valeran
zmienione zostało już :)
Almighty Sigmar 12 Sep, 2023 @ 6:07am 
Ogólnie to tłumaczenie moda na Marienburg się pomieszało np. Straż Domu Fooger ma opis Mudvarda a Edmond den Euwe Morskich Rycerzy na gryfach
Last edited by Almighty Sigmar; 12 Sep, 2023 @ 6:08am
wojtekb  [developer] 13 Sep, 2023 @ 1:05am 
dobra to spradze to całe tłumaczenie o co tam chodzi

edit:
faktycznie linijki były zmienione, sprawdziłem wszystko pozostałe i już powinno działać, dziękuję za tę wiadomość i w razie czego to pisać oczywiście jak się znajdą kolejne błędy :)
Last edited by wojtekb; 13 Sep, 2023 @ 1:26am
MiZielek 10 Feb, 2024 @ 2:40am 
Chyba od ostatniej aktualizacji troche się popsuło, np. z jakiegoś powodu u mnie podmieniło "księżniczkę" wysokich elfów na "placeholder".

Edit: Przypomniałem sobie, że z lordem Tzeencha z Mixu's Legendary Lords jest tak samo. Ma ustalony typ jako "Placeholder"
Last edited by MiZielek; 10 Feb, 2024 @ 2:42am
wojtekb  [developer] 11 Feb, 2024 @ 4:54am 
dużo się zmieniło zapewne, jednak od długiego juz czasu nie mam kiedy siąść nad poprawą spolszczenia. Praca jak i życie osobiste mocno mi się pokomplikowały, jak nie siedze na granicy, to mam inne przedsięwzięcia, teraz wyjezdzam na miesiac na poligon. postaram się właśnie w tym okresie troszkę siąść i poprawić to wszystko, choć nie gwarantuje tego. Głupie to, że, jak już coś raz poprawie to potem twórcy moda pozmieniają linijki i muszę się na nowo przekpywać przez wszyskie linijki aby znależć co Oni pozmieniali ;/
Fugazi 4 Apr, 2024 @ 12:04pm 
Hej, wrzucam jedną literówkę i zbędne znaki w jednym z opisów:
https://freeimage.host/i/JNh0jAN
https://freeimage.host/i/JNh0h9p
W miarę grania jak coś znajdę to będę wrzucał
< >
Showing 1-15 of 28 comments
Per page: 1530 50