Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2

License Plate II: POLAND v2.6.2u
 This topic has been pinned, so it's probably important
Jaymzarf  [developer] 24 Jul @ 5:32pm
Nowa wersja projektu - etap testów
Testy nowej wersji

Prace nad zapowiadaną nową wersją mojego projektu powoli
(bardzo powoli z powodu ograniczeń zdrowotnych o których wspominałem w komentarzach) zbliżają się do końca.

Niestety w miarę postępu prac, jestem zmuszony coraz więcej czasu poświęcać na testowanie zamiast pracę nad kolejnymi etapami projektu.

Chcąc przyspieszyć moment publikacji w pełni funkcjonalnej i pozbawionej błędów modyfikacji, mam pewną propozycję i chciał bym poznać Wasze zdanie na jej temat.

Postanowiłem spróbować zebrać grupę paru osób, które chcą zająć się testowaniem mojego moda w kolejnych etapach prac.

Każdy kolejny etap pracy zakończony był by opublikowaniem wersji testowej do pobrania i przetestowania przez te osoby w grze.
Ja w tym czasie mógł bym skupić się na kolejnym etapie, naprawą zgłoszonych błędów itp.
Publikacja pakietów testowych była by poza Steam Workshop.

Na chwilę obecną projekt jest w około 85% gotowy.
Obejmuje ciężarówki i naczepy z podstawowej wersji gry, dodatków DLC oraz wspieranych projektów/modyfikacji innych autorów.
To wymaga posiadania tych dodatków DLC oraz wspieranych modów innych autorów.

Z uwagi na złożoność mojego projektu, nie jestem w stanie zapewnić braku błędów pomimo szczególnej uwagi jaką przywiązuję do eliminacji konfliktów, szczególnie w zakresie współdziałania z innymi modyfikacjami. Testowanie może wiązać się z ryzykiem uszkodzenia zapisu stanu gry (np w momencie krytycznego błędu powodującego wyłączenie się gry), może częściowo uniemożliwić poprawną rozgrywkę i rozwój Waszego profilu w grze. Dlatego zalecam stworzenie kopii swojego profilu (zapisu gry), utworzenie nowego profilu, pozostawiając jednocześnie aktywne dotychczas używane modyfikacje.

Ostateczną decyzję odnośnie współpracy w zakresie testów podejmę w zależności od Waszego odzewu.
Jeżeli zdecyduję się na to rozwiązanie, przekażę więcej szczegółów na temat mojego projektu w nowym wątku dyskusji.

ENG

Testing the new version

Work on the announced new version of my project is slowly (very slowly due to health restrictions that I mentioned in the comments) coming to an end.

Unfortunately, as the work progresses, I am forced to spend more and more time testing instead of working on the next stages of the project.

In order to speed up the publication of a fully functional and error-free modification, I have a proposal and I would like to know your opinion on it.

I decided to try to gather a group of a few people who want to deal with testing my mod in the next stages of work.

Each subsequent stage of work would end with the publication of a test version for these people to download and test in the game.
During this time, I could focus on the next stage, fixing reported bugs, etc.
The publication of test packages would be outside of Steam Workshop.

At the moment, the project is about 85% ready.
It includes trucks and trailers from the basic version of the game, DLC add-ons and supported projects/modifications by other authors.
This requires having these DLC add-ons and supported mods from other authors.

Due to the complexity of my project, I am not able to guarantee the absence of errors despite the special attention I pay to eliminating conflicts, especially in the area of ​​cooperation with other modifications. Testing may involve the risk of damaging the game save (e.g. at the moment of a critical error causing the game to shut down), may partially prevent correct gameplay and development of your profile in the game. Therefore, I recommend creating a copy of your profile (game save), creating a new profile, while leaving the previously used modifications active.

I will make the final decision regarding cooperation in the field of testing depending on your feedback.

If I decide on this solution, I will provide more details about my project in a new discussion thread.