Victoria 3

Victoria 3

[1.9] New Ukrainian Localization
godofburrito  [developer] 24 May, 2024 @ 6:27am
Знайшли помилки або хочете щось виправити?
Тоді запрошую писати сюди
< >
Showing 1-7 of 7 comments
godofburrito  [developer] 22 Sep, 2024 @ 6:21am 
Originally posted by Nemejčyk:
Чомусь у загальні коментарі не можу писати, тому напишу тут.

Загальне враження про переклад жахливе. Я не хочу з ним грати не як перекладач, не як споживач.

-Робити переклад на основі російської — погано по багатьом причинам.
-Багато проблем з транслітеруванням.
-На відміну від перекладу Ґодрескі, який намагався позбуватися запозичень, навіть якщо то недоречно, а в тебе навпаки — запозичення вживаються там, де можна їх уникнути навіть без вживання репресованих слів.
-Якщо вже й вирішив перекладати з російської, то хоча б роби це нормально та без автозамін, а то виходить в одному ж рядку російська та українська (напр. «Кількість проектов»).
-Порушуються деякі норми символів, що використовуються в перекладах. Замість «» вживаєш "", замість ’ вживаєш ', також замість тире — вживаєш дефіс -.
-Чергування У/В на початку слів, здається, взагалі ігнорується.

На мою думку створювати новий переклад — сизифова праця. Навіть якщо тобі не подобаються якісь слова/форми в старому перекладі, це не значить, що не можна зв’язатися з автором та проговорити ці теми та щось змінити.
І раджу повчити правила мови та гортати побільше словників, це значно поліпшує якість перекладів.

1) Відтепер воно на основі англійської
2) Локалізація від Ґодрескі застаріла та не підтримується, тому ось ця взагалі й існує
3) Я прислухаюсь до ваших порад та зауважень, дякую що написали
Last edited by godofburrito; 22 Oct, 2024 @ 8:59am
KrankyUA 17 Dec, 2024 @ 4:42am 
Вибачаюсь,але на гугл диску немає версії 1.8.6,недивлячись на те,що вона вийшла 11 грудня.Якщо ваша ласка,то добавте її також на хмарне сховище
Last edited by KrankyUA; 17 Dec, 2024 @ 4:43am
godofburrito  [developer] 17 Dec, 2024 @ 11:41pm 
Originally posted by KrankyUA:
Вибачаюсь,але на гугл диску немає версії 1.8.6,недивлячись на те,що вона вийшла 11 грудня.Якщо ваша ласка,то добавте її також на хмарне сховище
Сьогодні завантажу на гугл.

Туди публікую не усі версії які виходять тому що тут легко оновити гравцеві на нормальну версію локалізації, якщо є якісь грубі помилки, з гуглом вже інша справа.
Last edited by godofburrito; 18 Dec, 2024 @ 12:06am
3Dragon 20 Jan @ 4:22am 
В меню ескалації пише "значение", а не "значення"
В таймерах пише "4 нед.", мабуть, повинно бути "4 тиж."
Пункт рівень життя скорочено до "Ур.ж." у списку країн
Це те що відразу помітив, в разі чого ще напишу.

Загалом гарний переклад, продовжу далі з ним грати, автору бажаю не втратити запал до перекладу)
Last edited by 3Dragon; 20 Jan @ 5:37am
godofburrito  [developer] 20 Jan @ 8:28am 
Originally posted by 3Dragon:
В меню ескалації пише "значение", а не "значення"
В таймерах пише "4 нед.", мабуть, повинно бути "4 тиж."
Пункт рівень життя скорочено до "Ур.ж." у списку країн
Це те що відразу помітив, в разі чого ще напишу.

Загалом гарний переклад, продовжу далі з ним грати, автору бажаю не втратити запал до перекладу)

Буде виправленно, дякую що повідомили!
Abrael 21 Jan @ 2:57am 
в мене є пропозиція щоб під час запуску писалася чексума, щоб якщо з друзями граєте кооп можна було ще під час запуску дізнаватися чексуму, це робиться через локалізацію

LOADSCREEN_INITIALIZING_GAME: "Започатковування гри... (#N [GetMPChecksum]#!)"
godofburrito  [developer] 21 Jan @ 7:49am 
Originally posted by Abrael:
в мене є пропозиція щоб під час запуску писалася чексума, щоб якщо з друзями граєте кооп можна було ще під час запуску дізнаватися чексуму, це робиться через локалізацію

LOADSCREEN_INITIALIZING_GAME: "Започатковування гри... (#N [GetMPChecksum]#!)"
:steamthumbsup:
< >
Showing 1-7 of 7 comments
Per page: 1530 50